Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Wendigo

 

Wendigo tarkoittaa ihmismäistä kannibaali hirviötä tai henkeä, joka on vallannut ihmisen ja tehnyt tästä hirviömäisen.
Wendigoilla on yhteys talven kylmyyteen ja nälänhätään ja niiden legenda on peräisin Kanadasta. Wendigojen selitetään syntyneen, kun äärimmäisessä tilassa olleet ihmiset ovat sortuneet kannibalismiin ja sen seurauksena ovat muuttuneet Wendigoiksi.
Niillä on sammumaton ihmislihan jano sekä niiden iho on vaalea miltein valkoinen.
Wendigojen silmät hehkuvat pimeässä ja niiden ääni on korkea ja kimeä rääkäisy.
Ihmismäiset Wendigot voivat olla useita metrejä pitkiä ja useimmiten riutuneen näköisiä.
Niillä sanotaan myös olevan jäinen sydän.

"Ensimmäinen maininta Wendigon kaltaisesta hirviöstä tuli ranskalaisilta jesuitoilta talvella 1634–1635. Isä Paul Le Jeune kirjoitti hulluksi tulleesta innu-metsästäjästä, joka yritti syödä vaimonsa, veljensä ja lankonsa. Toinen maininta on vuodelta 1661. Pohjoisessa Quebecin provinssissa asuneet intiaanit olivat kertoneet välttävänsä Tadoussacin ympäristöä, jossa ihmisiä syövät hirviöt vaanivat. Montagnais-naskapien heimon mukaan kokonaisia sukuja oli joutunut kannibalismin uhreiksi.1700-luvulla useat ojibwa-intiaanit tunnustivat eurooppalaisille pelkäävänsä pahaa yliluonnollista voimaa, josta he käyttivät nimeä Wiitikka. Tämä olento aiheutti suurten joukkojen keskuuteen levinneen Wendigo-hysterian.
Wendigon kerrotaan näyttäytyneen useita kertoja Rosesun kaupungin lähellä pohjoisessa Minnesotassa 1800-luvun lopulta aina 1920-luvulle asti. Jokaista Wendigosta tehtyä havaintoa seurasi selittämätön kuolemantapaus. Monet cree-intiaanit metsästivät Wendigoja viime vuosisadalla. Eräs kuuluisimmista tämän lajityypin metsästäjistä oli cree-intiaani Jack Fiddler, joka omien sanojensa mukaan oli surmannut vähintään 14 Wendigoa. Edelliseltä vuosisadalta 1950-luvulle on todisteena hyvin dokumentoituja asiakirjoja, joissa on 70 mainintaa Wendigoiksi muuttuneista henkilöistä, joukossa myös useita naisia."

-Wikipedia

Wendigo-psykoosi on tila, jossa ihminen on Wendigo hengen vangitsema.
Ihminen alkaa silloin kärsiä unettomuudesta ja anoreksiasta.
Jos parannustoimenpiteet eivät tepsineet tulevat veriteot estettiin surmaamalla sairastunut ihminen ja paloittelemalla tämän ruumis, potilaan jäätynyt sydän myös sulatettiin.

Until Dawn pelissä esiintyy Wendigoja

 

 

 

©2020 Paranormalia - suntuubi.com